Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ

Η παράταξη της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καστοριάς θέλει να εκφράσει την έντονη αντίθεση της στην απόφαση του Υπουργείου να αναστείλει τη συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Πενταβρύσου μετά από εξω-εκπαιδευτικές παρεμβάσεις , που παραβλέπουν το καλό των μικρών μαθητών και εξυπηρετούν άλλα μικροπολιτικά συμφέροντα. 
Θεωρούμε απαράδεκτο , αντιπαιδαγωγικό αλλά και ανέντιμο να παίζονται τέτοιου είδους παιχνίδια σε βάρος των μαθητών, την ώρα που έχει ήδη ξεκινήσει η σχολική χρονιά και τα  παιδιά μπήκαν στις τάξεις τους, σε ένα ολοκαίνουριο κτίριο, με κατάλληλες υποδομές και το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Είναι επίσης απαράδεκτο να παραγκωνίζονται οι εκπαιδευτικοί θεσμοί και οι εκπαιδευτικές διαδικασίες λόγω συγκεκριμένων πολιτικών παρεμβάσεων.

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε θα έπρεπε τουλάχιστον τα θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση των παιδιών μας,  να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερο σεβασμό και περισσότερη προσοχή  και ευαισθησία.
Από την ΠΑΣΚ Π.Ε. Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου