Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

ΕΥΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Κίνηση για μια νέα πνοή στο θεσμό των αιρετών.


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αγωνιζόμαστε και οραματιζόμαστε ένα συνδικαλιστικό κίνημα με κύρος, άποψη, με αρχές και αξίες.Οι αγώνες και η δράση μας σηματοδοτούν  την αγάπη μας για:

·   το δημόσιο σχολείο,


· τον εκπαιδευτικό που στοχοποιείται και ευτελίζεται η προσφορά του στο βωμό νεοφιλελεύθερων πολιτικών

· τον μαθητή που συνθλίβεται μέσα στη μέγγενη της γραφειοκρατίας , της λιτότητας και των μετρήσιμων κριτηρίων.

Μαχόμαστε για  το συνδικαλισμό της ενεργούς και διαρκούς δράσης και επαγρύπνησης, της ανάληψης πρωτοβουλιών με στόχο τη σφυρηλάτηση της συνοχής και της ενότητας τόσο του κλάδου, όσο και της κοινωνίας.

Η γκρίνια  η μεμψιμοιρία, ο διχασμός δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.

Βασικές αξίες και στάση μας η εντιμότητα, ο σεβασμός, η αλληλοεκτίμηση, η αλληλεγγύη και οι κοινοί αγώνες για ανατροπή όλων εκείνων των πολιτικών που διαλύουν τις ζωές μας και το δημόσιο σχολείο.

·   Την ακύρωση των πειθαρχικών διατάξεων που καταργούν το «τεκμήριο της αθωότητας» και μας οδηγούν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα, με τη διαθεσιμότητα, την αργία και τις απολύσεις να επιτρέπονται ακόμα και για αυτούς που απλά παραπέμπονται στα νέα πειθαρχικά συμβούλια.
·   Την κατάργηση όλων των αντιπαιδαγωγικών και αντιεπιστημονικών διατάξεων του 4024/12, που συνδέουν την αξιολόγηση με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών, μέσα από παράλογες και άδικες ποσοστώσεις από βαθμό σε βαθμό αλλά και με πρόβλεψη για στασιμότητα ακόμα και απολύσεις.
·   Την κάλυψη όλων των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς, με βάση το 60% - 40 %
·   Τον μόνιμο διορισμό των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής.
·   Την αναμοριοδότηση όλων των σχολικών μονάδων.
·   Την αναμοριοδότηση των επιμέρους κριτηρίων για τις αποσπάσεις και τη μοριοδότηση των αποσπάσεων σε γραφεία και φορείς.
·   Την αναγνώριση ολόκληρης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από 1-9-2010 και όχι από 1-9-2012. και τη δυνατότητα αμοιβαίας απόσπασης και συνυπηρέτησης τους.
·   Την επανεξέταση των υποχρεωτικών μετατάξεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για να απο­κατασταθούν οι αδικίες.
·   Την ισχύ ενιαίων κριτηρίων για όλα τα σχολεία και όλους τους εκπαιδευτικούς. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνονται διακρίσεις και διαχωρισμοί σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.
·   Κρίση των Διευθυντών σχολικών μονάδων, λαμβάνοντας υπόψη την ευδόκιμη θητεία τους και όχι στη γενική μοριοδότηση της θητείας, ακόμη κι εάν αυτή ήταν αποτυχημένη. Προτείνουμε να λαμβάνεται υπόψη κι η άποψη των εκάστοτε υπηρετούντων συναδέλφων με βάση δείκτες που θα θεσμοθετηθούν.

·   Δυνατότητα επιλογής για θέση ύστερα και από 10ετη τουλάχιστον πραγματική θητεία σε σχολική τάξη

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Θέλουμε να μας κρίνετε με βάση την παρουσία, τη μαχητικότητα, τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και τα πεπραγμένα μας.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΠΥΣΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κράκας Θωμάς        Μαλέα Βάσω            Φιλίππου Στέργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου