Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΟΜΑΔΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ: Αγώνας, συλλογικότητα, αντίσταση… η απάντησή μας στην πολιτική της ισοπέδωσης


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


διανύουμε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές στην Εκπαίδευση, αξιολόγηση, πειθαρχικές διατάξεις, μείωση διορισμών ουσιαστικά απολύσεις, κτιριακά προβλήματα μικρές επιχορηγήσεις, χιλιάδες προνήπια εκτός σχολείου… διάλυση του ολοήμερου νηπιαγωγείου, είναι μόνο κάποια από τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας με ένα Υπουργό Παιδείας, που δεν χάνει ευκαιρία να γκρεμίζει τις δομές της εκπαίδευσης.

Στόχος των ανακοινώσεων του, η κατασυκοφάντηση των εκπαιδευτικών και η στοχοποίηση τους, ως πηγή των προβλημάτων της εκπαίδευσης, που η δική τους πολιτική δημιούργησαν.
Είμαστε πολύ θυμωμένοι με αυτούς που δεν κατάλαβαν ή καθυστέρησαν να καταλάβουν. Είμαστε συχνά περισσότερο θυμωμένοι με τους αδύναμους κρίκους του συμβιβασμού αντί για τους πραγματικά ενόχους.
Οι κυβερνήσεις μετέτρεψαν τον πολίτη σε πελάτη και επιχείρησαν να τον καταστήσουν περίπου συνένοχο.

Σε αυτή την πολιτική της ισοπέδωσης και της διάλυσης απαντάμε  με  ένα και μόνο τρόπο, αυτόν του αγώνα. Στο καθημερινό σοκ που ο καθένας μας υφίσταται παρακολουθώντας τη βίαιη επίθεση λόγων και μέτρων, έρχεται δυναμικά η αναγκαιότητα επανατοποθέτησης προτεραιοτήτων αξιών αναγκών και σχέσεων.

Σε αυτή την κρίση καλούμαστε να επιλέξουμε στάσεις και θέσεις που θα καθορίσουν την ποιότητα και τον προσανατολισμό ενός νέου συνδικάτου για μια αναβαθμισμένη εκπαίδευση.

Δυστυχώς....οι στίχοι περιγράφουν την κρίση και την έλλειψη ελπίδας… το κλίμα απογοήτευσης που έχει δημιουργηθεί….

«Ξέσκισε η πόρνη η ιστορία αρχαία οράματα
τώρα για σέρβις μας ξαποστέλνει και για χαμόμηλο..»

Αξίζει, όμως, να επιχειρήσουμε να ανατρέψουμε τη διάλυση..

Αξίζει τον κόπο να ξαναφτιάξουμε ένα συνδικάτο ισχυρό βασισμένο στην ενότητα και τη συνεργασία με στόχους, αξίες, όραμα και κοινούς αγώνες…

Αξίζει τώρα να αρχίσουμε πάλι να μοιραζόμαστε τα μικρά θέλω αλλά και τα μεγάλα όνειρα που θα χωρέσουν πολλούς , τους περισσότερους…..

Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία αξιολόγησης!

Μπαίνουμε ανάχωμα στα σχέδια του Υπουργείου για διάλυση του Δημόσιου Σχολείου!

 Ομάδα Νηπιαγωγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου