Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ


Ο ύπνος  και η σημασία του στην παιδική ηλικία  ,ήταν το θέμα της Ημερίδας που έγινε στο Νηπιαγωγείο μας  , με εισηγήτρια την ενδοκρινολόγο  κυρία Σταυρίδου Θωμαή.Στο πρώτο μέρος  η κ. Σταυρίδου  παρουσίασε στα νήπια  μέσα απο διαφάνειες  το επάγγελμα της  (ενδοκρινολόγος  -ορμόνες), τι είναι ο ύπνος, 

τι συμβαίνει με το ανθρώπινο βιολογικό ρολόι, τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας κατά τη διάρκρια της μέρας,στο σώμα  μας όταν κοιμόμαστε, εξήγησε στα παιδιά ποια είναι τα στάδια του ύπνου,τις ορμόνες του ύπνου και τη σημασία τους .

ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΤΗ  ΣΗΜΑΣΙΑ ΥΠΝΟΥ ΣΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ  ΩΡΕΣ ΥΠΝΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑ.                 

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ  ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ  ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ.  ΕΔΩΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΗΡΕΜΟ ΥΠΝΟ. 

 ΤΕΛΟΣ ΤΟΝΙΣΕ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΥΠΝΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ  ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1Ο ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΜΕ ΕΝΑΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΣΤΟ 2 ΜΕΡΟΣ
ΕΓΙΝΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ  ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΒΟΗΘΟ ΤΗΣ  ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ  ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ΠΟΥ  ΜΑΘΑΜΕ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου