Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Ειδική Αγωγή: Ώρα Μηδέν

Με τη συντριπτική συμμετοχή των συναδελφισσών της Ειδικής Αγωγής, των μελών του ΔΣ  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ  Καστοριάς, των αιρετών , μελών του Συλλόγου μας καθώς και του προέδρου και  μελών του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ απετράπη η πραγματοποίηση  σεμιναρίων που ήταν προγραμματισμένα τα γίνουν στο ΚΕΔΔΥ Καστοριάς.

Όλοι οι συμμετέχοντες ζητούμε  την αλλαγή  του νομοθετικού πλαισίου το οποίο με διαδικασίες εξπρές ανέτρεψε τον τρόπο στελέχωσης των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. 


Συγκεκριμένα:

-        Το καταστροφικό άρθρο 48 του ν.4415, που ψηφίστηκε επί υπουργείας κ. Φίλη, δίνει το δικαίωμα τοποθέτησης σε εκπαιδευτικούς ακόμη και χωρίς καθόλου σπουδές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε αυτή και να μειωθεί δραστικά ο αριθμός πρόσληψης αναπληρωτών. Ας σημειωθεί ότι δεν έχουν γίνει ποτέ μόνιμοι διορισμοί στην ΕΑΕ.

-        Στην ίδια λογική η διευκρινιστική εγκύκλιος του Οκτωβρίου (4-10-2017) επιτρέπει τη συμπλήρωση ωραρίου μόνιμων εκπαιδευτικών με τον θεσμό της Παράλληλης Στήριξης και προβλέπει τη στήριξη ενός μαθητή με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μέχρι και από 4 εκπαιδευτικούς! Αυτό αποτελεί καίριο πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

-        Η τροπολογία που ψηφίστηκε στις 29/3 εν μέσω σφοδρών διαμαρτυριών των εκπαιδευτικών έφερε τα πάνω κάτω και στις προσλήψεις των αναπληρωτών, με αποκορύφωμα την απαξίωση του βασικού πτυχίου. Η εφαρμογή, όμως, αυτής της τροπολογίας στηρίζεται σε μια Υπουργική Απόφαση είναι ο κ. Γαβρόγλου. 

Τα  αιτήματα μας που στηρίζει το γονεϊκό και το συνδικαλιστικό κίνημα:
1.      Άμεση αλλαγή του νόμου 4415/2016
2.      Κατάργηση της τροπολογίας που ψηφίστηκε στις 29/3.
3.      Καμία Υπουργική Απόφαση που μοριοδοτεί το βασικό πτυχίο. Όχι στη λογική της μοριοδότησης γενικά.
4.      Μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση τώρα.
5.      Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

Είναι αδιανόητο το βασικό πτυχίο μας να δίνει μόνο ΜΟΡΙΑ!

Είναι αδιανόητο τα δύο πανεπιστημιακά τμήματα Ειδικής Αγωγής, που ίδρυσε η Ελληνική Πολιτεία και που ενέκρινε τον οδηγό σπουδών τους το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, να δίνουν πλέον πτυχίο στην ανεργία.

Είναι αδιανόητο οι μαθητές μας να αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Μας αξίζει ΜΙΑ καλύτερη ΠΑΙΔΕΙΑ!!!
Μας αξίζει ΜΙΑ καλύτερη ΕΛΛΑΔΑ!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου