Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Μονοπρόσωπα Όργανα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια




3 Ιανουαρίου 2019

Καταργούν τη δημοκρατική λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!
Η δημοκρατία θα ισχύει μόνο αν συμφωνεί και ο διορισμένος πρόεδρος των συμβουλίων!
Ο κατήφορός τους δεν έχει σταματημό…
           
           
            Σε νομοσχέδιο που καταθέτει στη Βουλή η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τροποποιεί το άρθρο 162 του Ν.3528/07 (Κώδικας δημοσίων υπαλλήλων) προσθέτοντας διάταξη, σύμφωνα με την οποία για να είναι έγκυρη μια απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου πρέπει στην πλειοψηφία να είναι υποχρεωτικά και ο διορισμένος από την συγκυβέρνηση, πρόεδρος!
Συγκεκριμένα ενώ ως τώρα η διάταξη προέβλεπε ότι τα συμβούλια αποφασίζουν ή γνωμοδοτούν με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, τώρα προσθέτουν ότι στην πλειοψηφία πρέπει να συμπεριλαμβάνεται οπωσδήποτε ο πρόεδρος!! Δηλαδή αποφάσεις ακόμα και με πλειοψηφία 4-1 δεν θα είναι έγκυρες αν ο διαφωνών είναι ο Πρόεδρος!!

Είναι ξεκάθαρο πως η συγκεκριμένη ρύθμιση καταργεί ουσιαστικά τα υπηρεσιακά συμβούλια και τα αντικαθιστά με μονοπρόσωπο διορισμένο όργανο, τον εκάστοτε διορισμένο πρόεδρο!
Αυτοί που προεκλογικά δήλωναν πως θα θεσμοθετήσουν τρίτο αιρετό στα υπηρεσιακά συμβούλια (ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ) καταγγέλλοντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν το έκαναν, τώρα καταργούν μαζί με τα συμβούλια και τον ρόλο των Αιρετών εκπρόσωπων των εργαζόμενων σε αυτά!!
Η καθεστωτική τους αντίληψη για τον ολοκληρωτικό έλεγχο των υπηρεσιακών συμβουλίων είναι τέτοια, που τους υποχρεώνει κάτω από τον φόβο μήπως τους ξεφύγει κάποια μη αρεστή απόφαση παρά το γεγονός ότι και τώρα υπάρχει πλειοψηφία διορισμένων μελών, να προχωρήσουν σε μια βαθιά αντιδραστική, απαράδεκτη και άθλια απόφαση που γυρίζει τα πράγματα πολλές δεκαετίες πίσω. Ο κατήφορός τους δεν έχει σταματημό. Τέτοια αντιδημοκρατική παρέμβαση στη λειτουργία των συμβουλίων δεν έχει προηγούμενο από την καθιέρωσή τους το 1926!
Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δώσουν σκληρή απάντηση στους πρώην «μνημονιοσκίστες» που τώρα εκτός από μισθούς και συντάξεις «σκίζουν» και θεσμούς και δικαιώματα.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα σταθεί απέναντι στην προκλητικά απαράδεκτη ρύθμιση. Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις να αγωνιστούν για να μη νομοθετηθεί.

Δημοκρατική Συνεργασία
Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου