Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Συνδικαλιστικός Κανιβαλισμός

Όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και στοιχειωδώς με το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, γνωρίζουν καλά πως αίτημα του κλάδου ήταν πάντα η πλειοψηφία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ) να αποτελείται από αιρετά μέλη.

Με αυτή την αρχή αποδέχθηκα και εγώ και ο αναπληρωτής μου, ο  Φιλίππου Στέργιος την τοποθέτησή μας στο Διευρυμένο Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κύριο  Κουράκη,  ύστερα από πρόταση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ουδέποτε υπέβαλα αίτηση, ουδέποτε εκδήλωσα ενδιαφέρον, καθώς δεν ταιριάζει στην προσωπικότητά μου το «κυνήγι» της οποιασδήποτε «καρέκλας».
Όποια θέση έχω καταλάβει ήταν μόνο μετά από εκλογές. Τη συγκεκριμένη θέση  την εξέλαβα ως μία πρόκληση και ως δικαίωση των διεκδικήσεων του κλάδου.  Ενώ θα περίμενε κανείς ολόκληρος ο κλάδος να σταθεί θετικά στο γεγονός της παρουσίας όλων των απόψεων στο διευρυμένο Συμβούλιο, οι γνωστοί υπερευαίσθητοι εκπρόσωποι παράταξης, που αυτοπροσδιορίζεται στον ανεξάρτητο χώρο, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι έχουν στενή κομματική ένταξη και στενή συνδικαλιστική ταύτιση με συγκεκριμένους χώρους, επιδόθηκαν στο σπορ που κατέχουν καλύτερα: την ανθρωποφαγία!!!

Προφανώς απογοητευμένοι, καθώς πίστευαν ότι έπρεπε να καταλάβουν οι ίδιοι τη θέση, έφτασαν στο σημείο χωρίς ντροπή να στείλουν επιστολή στον Περιφερειακό Διευθυντή και να λένε σε ποια παράταξη ανήκουν οι συνάδελφοί τους!!! Απίστευτο συνδικαλιστικό ήθος!!! Πρωτοφανές γεγονός συνδικαλιστικής αθλιότητας!! Εκπαιδευτικοί να «καρφώνουν» συναδέλφους τους με επιστολή τους επειδή είναι συνδικαλιστικοί τους αντίπαλοι!!!

Δε σας κρύβω πως απογοητευμένη από το συνδικαλιστικό κανιβαλισμό σκέφτηκα να μην αποδεχθώ την παρουσία μου στο διευρυμένο Συμβούλιο, το οποίο και έχει ως μόνη αρμοδιότητα την εκδίκαση των ενστάσεων. Αυτό, όμως, θα αποτελούσε επιβράβευση των πρακτικών κατασυκοφάντησης και λάσπης.

Αποφάσισα, λοιπόν, να τιμήσω με τη στάση και τη λειτουργία μου, όσους με τοποθέτησαν και να βοηθήσω όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους πέρα από το τι ψηφίζουν να αισθανθούν ότι στο συμβούλιο υπάρχει ένας ακόμη δικός τους άνθρωπος.
Σας καλώ συνάδελφοι να με ενημερώνετε για όποιο θέμα σας απασχολεί γνωρίζοντας ότι θα κάνω όπως πάντα ο,τι μπορώ για να συμβάλλω θετικά στις εργασίες του συμβουλίου.

Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε ας διατηρήσουμε τη συναδελφικότητα και την ανθρωπιά μας.


Στους συστηματικούς συκοφάντες απαντώ με τον στίχο του Σεφέρη:


Με εκτίμηση
Βάσω Μαλέα
Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καστοριάς

Μέλος του Διευρυμένου Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου