Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΠΑΣΚ: Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης



                                                                                                                                               
 Αθήνα, 22 Ιουλίου 2012

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

            Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου  , στις 22-7-2012, αλλά και δημοσιεύματα του τύπου  σχετικά με την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών η Πανελλήνια Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση επισημαίνει τα εξής :
1.       Το σημερινό διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 24-21 ώρες , ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, καθιερώθηκε με το Ν. 2518/97 ,ύστερα από πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Π.Ε. και αντικατέστησε τη σχετική διάταξη του Ν. 1566/85 που προέβλεπε διδακτικό ωράριο για τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. 25-30 ώρες εβδομαδιαίως. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του Ν.2518/97 "στόχος της μείωσης είναι η αναβάθμιση της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου".
Το ωράριο αυτό που εφαρμόζεται εδώ και 15 χρόνια στην Π.Ε. κινείται στα πλαίσια του ωραρίου των εκπαιδευτικών της Ε.Ε. και κανένας μα κανένας παιδαγωγικός λόγος αλλαγής του δεν υπάρχει. Υπενθυμίζουμε, βέβαια, ότι το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι 30 ώρες εβδομαδιαίως.
2.      Η δήλωση του Υπουργού Παιδείας στις 22-7-2012 , ότι "μελετάται η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, προκειμένου να μειωθούν οι προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών" καταδεικνύει με τον πλέον κυνικό τρόπο το πώς αντιλαμβάνεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση τόσο την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου , όσο και τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
3.      Η νέα τρικομματική συγκυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσει ότι τόσο στο θέμα της αύξησης του διδακτικού ωραρίου όσο και των νέων περικοπών που σχεδιάζει θα βρει απέναντί της όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα, έτσι ώστε να αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης που, πέρα από τις παιδαγωγικές  συνέπειες, θα έχουν δυσμενέστατες επιπτώσεις στις αποσπάσεις , στους μόνιμους διορισμούς και στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.


ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου