Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Γεωμετρικά Σχήματα 1


1. Παραμύθι 


Ξεκινώντας με  το παραμύθι Η Οικογένεια Τρίγωνου ξεκινήσαμε το ταξίδι στη χωρά των σχημάτων και επειδή ακόμα είναι αρχή, στόχος ήταν κυρίως η αναγνώριση των σχημάτων, η γλωσσική καλλιέργεια, και η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας.

Τα παιδιά έκοψαν  σχήματα σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. τα τοποθέτησα ανακατεμένα πάνω στα τραπεζάκια. Τα παιδιά χορεύουν με τη συνοδεία μουσικής.
μόλις σταματήσει η μουσική παίρνουν ένα σχήμα πάνω από το τραπέζι και το τοποθετούν κάτω από την καρτέλα που γραφεί το όνομά  του. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να τελειώσουν τα σχήματα. (φυσικά και προηγήθηκαν παιχνίδια με τον πινάκα αναφοράς των σχημάτων, τον οποίο και συμβουλευόταν τα παιδιά κάθε φορά που χρειαζόταν)2. Ομαδοποιήσεις 
Κατόπιν τα παιδιά χωρίζουν τα σχήματα κάθε ομάδας σε μικρότερες ομάδες ανάλογα με το χρώμα ή το μέγεθος.
Επειδη δεν προλάβαμε να τελειώσουμε τη δραστηριότητα,  βάλαμε τα σχήματα σε φακέλους  κάθε ομάδα σε διαφορετικό φάκελο.  


Τοποθέτησα στεφάνια με μια ετικέτα που έγραφε το όνομα του σχήματος.
τα παιδιά τοποθέτησαν τα σχήματα μέσα στα στεφάνια.μετα με τη συνοδεια μουσικής συνεργαστηκαν και φτιάξανε ενα ομαδικο κολλάζ με τα σχηματα. 


3. Δημιουργία Κολλάζ


Η Νύχτα των Σχημάτων 4.Πινάκες διπλής εισόδου 


5. Κάποια φύλλα εργασίας για τα σχήματα


6. ΠΑΖΛ και ΝΤΟΜΙΝΟ  με τα σχήματα1 σχόλιο:

  1. Μου άρεσε το blog σας parabens για το διάστημα, έχω δημιουργήσει μια σύνδεση με αυτό το post στο blog μου Comment Faire éducation enfant www.commefaire.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή