Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Παραμύθια με το Αρχικό Γράμμα του Ονόματος



·         Βρίσκουμε όλοι μαζί στην τάξη, αλλά μπορείτε να το κάνετε  και στο σπίτι, το αρχικό γράμμα από το όνομα των παιδιών.
·         Λέμε ποια είναι η φωνή του , αλλά και από το όνομά του.
·         Ποιες άλλες λέξεις ξεκινούν με το γράμμα αυτό;
·         Αφού τις καταγράφουμε, ψάχνουμε στο διαδίκτυο εικόνες των λέξεων, τις εκτυπώνουμε.
·         Σε ένα χαρτόνι κάνσον σχηματίζουμε το αρχικό γράμμα  και το στολίζουμε, όπως θέλουμε , εδώ με κομματάκια μεταξόχαρτου ώστε να είναι τρισδιάστατο.
·         Κολλάμε γύρω γύρω τις εικόνες που εκτυπώσαμε.
·         Βλέποντας το καδράκι αυτό φτιάχνουμε ένα παραμύθι, το κάθε παιδί το δικό του παραμύθι.





Η ιστορία της Αθηνάς

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα άλογο που έκανε παρέα με μια αγελάδα και παίζανε συνέχεια στην αυλή τους. Ένα απόγευμα εμφανίστηκε ξαφνικά ο Άγιος Βασίλης κουβαλώντας δώρα. Τα ζωάκια τον αγαπούσαν πάρα πολύ και τρέξανε να τον αγκαλιάσουν. Την ώρα εκείνη φανερώθηκε ένας άγγελος που ήταν βοηθός του Αι Βασίλη και πραγματοποίησε τις ευχές των παιδιών και των ζώων.
Τα παιδιά που ζούσαν στο αγρόκτημα ευχήθηκαν να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και να πάνε στην Αρχαία Ελλάδα, στην Αθήνα να δούνε το άγαλμα της θεάς Αθηνάς, που βρισκόταν πάνω στον Παρθενώνα. Η ευχή τους πραγματοποιήθηκε και τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα. Κουρασμένα κοιμήθηκαν και ονειρεύτηκαν πως κολυμπούσαν στη θάλασσα παρέα με έναν αστερία. 




Η ιστορία του Άγγελου

Ο Άγγελος είναι ένας αστροναύτης και ζούσε σε ένα διαστημικό σταθμό κοντά στην Αφροδίτη. Παρέα είχε πολλούς αετούς και του έφερναν αχλάδια να τρώει.

Από το διαστημικό σταθμό παρατηρούσε τον Άρη. Βαρέθηκε να είναι αστροναύτης και πήρε ένα αερόστατο και ταξίδεψε. Μετά από λίγο πέρασε ένα αεροπλάνο βιαστικά και τρύπησε το αερόστατο και ο αέρας έφυγε.

Ο Άγγελος τραυματίστηκε και ήρθε γρήγορα ένα ασθενοφόρο. Ο αστυνόμος προσπάθησε να εξερευνήσει ποιος προκάλεσε το ατύχημα



Η ιστορία της Εβελίνας

Μια φορά κι έναν καιρό η Εβελίνα με μια φίλη της πριγκίπισσα, την Έλσα αποφάσισαν να πάνε στη φίλη τους την Κατερίνα που ζούσε στους πάγους , ήταν Εσκιμώα και είχε για παρέα μία φώκια. Καθώς πήγαιναν εκδρομή στην Αλάσκα έγινε μία έκρηξη.  Ξαφνικά πετάχτηκαν ελατήρια από το αμάξι. Το αμάξι τους χάλασε , αλλά για καλή τους τύχη τους βρήκαν κάτι έξυπνα παιδιά και τους το φτιάξανε.

Η Εβελίνα με την Έλσα πήραν μαζί τους τα έξυπνα παιδιά και στο δρόμο συνάντησαν πάρα πολλά έντομα που δεν τους άφηναν να περάσουν , γιατί ήταν δική τους περιοχή. Όλα τα έντομα ενώθηκαν και έφτιαξαν ένα τείχος. Τελικά έγιναν όλοι φίλοι και τα έντομα τους άφησαν να περάσουν και έφτασαν επιτέλους στην Αλάσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου