Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Η Εκπαίδευση η μόνη ΕΛΠΙΔΑ και ΕΠΕΝΔΥΣΗ για το αύριο

Την τελευταία δεκαετία η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας έχει ματώσει από την οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα. Η   συρρίκνωση του πληθυσμού, η μετανάστευση των νέων, η ανεργία, η  οικονομική δυσπραγία είναι μερικά από τα πιο επώδυνα αποτελέσματα.


Αποτέλεσμα εικόνας για stoxosΗ Δυτική Μακεδονία  είναι μια περιοχή που φυλά Θερμοπύλες σε μια κρίσιμη γεωπολιτική θέση για την πατρίδα. Είναι μια περιοχή που έχει προσφέρει απλόχερα τα αγαθά της σε όλη τη επικράτεια (ενέργεια, γεωργία, διεθνές εμπόριο).

Σήμερα προσπαθεί να κρατηθεί όρθια με όλες της τις δυνάμεις.
Σήμερα, λοιπόν, που χρειάζεται την αμέριστη στήριξη όλων για να ορθοποδήσει, ακούγονται σενάρια περί κλεισίματος σχολείων!!!

Η Παιδεία για άλλη μια φορά στο στόχαστρο!!!

Με  το δήθεν επιχείρημα και πρόσχημα για  «ποιοτική» αναβάθμιση της παρεχόμενης Εκπαίδευσης, κρύβουν τους πραγματικούς λόγους των αποφάσεων τους που είναι, δυστυχώς, μόνο οικονομικοί!!!

Για μια ακόμη φορά το «Πρώτα ο Μαθητής» διαστρεβλώνεται. Η Παιδεία θυσιάζεται στο βωμό της οικονομίας!!!

Τα σχολεία κύτταρα ζωής, γνώσης, δημιουργίας, πολιτισμού των τοπικών κοινωνιών μπήκαν στο στόχαστρο!!! Τα σχολεία σημεία αναφοράς οικογένειας, γειτονιάς, χώροι ομαλής κοινωνικοποίησης των μικρών μαθητών αντιμετωπίζονται με καθαρά χρηματοοικονομικούς όρους!!!

Σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς!

 Σχεδιάζουν επί χάρτου για ένα τόσο ευαίσθητο και ζωτικό θέμα!!

Σε άλλες προηγμένες χώρες τα μικρά σχολεία θεωρούνται ιδανικά για του μικρούς μαθητές καθώς καλλιεργούν ένα κλίμα ασφάλειας και οικειότητας που προάγει την ένταξη, κοινωνικοποίηση και  δημιουργεί κίνητρα για μάθηση. Είναι το σχολείο που βοηθά καλύτερα τη συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών.

Σχολεία τέρατα, όπου φαινόμενα βίας και σχολικού εκφοβισμού είναι καθημερινά φαινόμενα, για τους εγχώριους άρχοντες και αρχόντισσες φαντάζουν ιδανικά!!!

 Ήδη η βία της φτώχειας έχει χτυπήσει το σχολείο!!! Δε δικαιούται κανένας να την επιτείνει!!!

Αυτό που οφείλουν όλοι στον ελληνικό λαό είναι να δημιουργήσουν τις  προϋποθέσεις ανάπτυξης του τόπου και όχι την περαιτέρω συρρίκνωσή του!!!

Κλείνουμε τα αυτιά στις Σειρήνες του  νεοφιλελευθερισμού και παλεύουμε για μια καλύτερη, ποιοτικότερη, πιο δημοκρατική Παιδεία!!

Η Εκπαίδευση είναι η μόνη μας ΕΛΠΙΔΑ και ΕΠΕΝΔΥΣΗ για το αύριο.
Ας την αντιμετωπίσουμε όπως της αξίζει και όπως μας ΑΞΙΖΕΙ!!!!


Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Δ. Μακεδονίας
Μαλέα Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου