Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΟΜΑΔΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ :Η ρητορική της Αερολογίας δεν Είναι Ποτέ Ανώδυνη κ. Υπουργέ…



Με δηλώσεις και κούφιες προσπάθειες,  για υποτιθέμενη επίλυση των προβλημάτων, που απασχολούν  την εκπαίδευση ,ο Υπουργός  Παιδείας συνεχίζει να προκαλεί την οργή, ολόκληρου του εκπαιδευτικού κλάδου.

Σε πρόσφατη δήλωσή του  στα «Νέα» απαξιώνοντας τους εκπαιδευτικούς και το εκπαιδευτικό έργο δηλώνει : «Σκέφτομαι ότι, αν βρεθώ σε αδιέξοδο, το μόνο που μου απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του. Να δουλέψει χωρίς λεφτά για να καλυφθούν τα κενά, εθελοντικά δηλαδή, με αντάλλαγμα κάποια μόρια, που θα τον βοηθήσουν όταν γίνουν προσλήψεις».

Στη λεξιλογική μας συνείδηση ο εθελοντής είναι κάποιος που κάνει κάτι ηθελημένα, ερασιτεχνικά, χωρίς αμοιβή, μη επαγγελματικά.

Τα σχολεία λοιπόν θα στελεχωθούν με εκπαιδευτικούς, που θα δουλεύουν για χόμπι …μια και η αδιοριστία τους έχει καταδικάσει στην ανεργία .

Ενώ η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών προχωράει με γοργούς ρυθμούς, παρά τα επιχειρήματα για την κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων, το μπάχαλο στις εργασιακές σχέσεις στα σχολεία καλά κρατεί.

 Η διάλυση των σημαντικών δομών του κράτους, όπως αυτός της Παιδείας εξυπηρετεί σαφώς αυτούς, που θέλουν πολίτες άβουλους, φοβισμένους, μίζερους… γερασμένους!!

Σαφώς με το  ίδιο σκεπτικό γίνεται και ο βομβαρδισμός των ανακοινώσεων, που δεν αφορούν πολιτική βούληση και σχεδιασμό, αλλά ωστόσο είναι σίγουρο ότι   θα μείνουν στην ιστορία για την ελαφρότητα τους.

Και κάτι ακόμη …δεν υπάρχουν ανώνυμοι εκπαιδευτικοί … κ. Υπουργέ…. Έχουμε και ονόματα και ταυτότητα και επαγγελματισμό αλλά κυρίως αξιοπρέπεια!!!



Ομάδα Νηπιαγωγών

1 σχόλιο:

  1. Kαλησπέρα θα πω το χιλιοειπωμένο από πολλούς "ας πάει αυτός να δουλέψει εθελοντικά και όλο το συνάφι του" έτσι και αλλιώς και δεύτερη δουλειά έχουν όλοι τους!!!!!!!!ήθελα να τον ρωτήσω η εφορία θα δεχτεί να πληρώσω ΕΝΦΙΑ με 10 μόρια που έχω μαζέψει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή